Adı Gibi Yürümeye Başladı!

01 Mart 2015 09:53

Şanlıurfa’nın ilk ve tek yürüyen merdivenli üst geçidi yaptığımız haberler üzerine çalıştırılmaya başladı.Murat ÇİFTÇİ'nin haberi. 

Murat ÇİFTÇİ


Şanlıurfa’nın ilk ve tek yürüyen merdivenli üst geçidi yaptığımız haberler üzerine çalıştırılmaya başladı.Kentin en işlek caddesi üzerine yapılan yürüyen merdivenli üst geçit uzun zamandan beridir çalıştırılmıyordu.


Gazetemize gelen şikayetler doğrultusunda haberlerini yaptığımız yürüyen merdivenli üst geçit için harekete geçen belediye yetkilileri yürüyen merdivenli üst geçidi çalıştırmaya başladı.


Yağmurlu havalarda sürekli olarak arızalanan yürüyen merdivenli üst geçit uzun zamanda beridir çalıştırılmıyordu.Arızaların önüne geçmeye çalışan yetkililer yürüyen merdivenli üst geçidin üstünü korumalıklar kapatmıştı.Abide kavşağında bulunan yürüyen merdivenli üst geçidin ve engelli asansörünün faal hale getirildiği görüldü.Engelli ve yaşlı vatandaşların yürüyen merdivenli üst geçidi ve asansörü daha sağlıklı kullanmaları için yardım amaçlı bir personeli de görevlendireceği öğrenildi.


Ayrıca konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar ise şunları kaydetti; “Şanlıurfa’da bir ilk olan yürüyen merdivenli üst geçit uzun zamandan beridir çalışmıyordu.Neden çalışmadığı hakkında bir bilgimiz yok.Fakıbaba döneminde yapılan bu asansörün doğru dürüst çalıştığını göremedik.Yayalar için bu yürüyen merdivenli üst geçit büyük bir önem arz etmektedir.Trafik kazalarının önüne geçebilecek kadar önem arz etmektedir.

Vatandaşların şikayetleri sürekli olarak olmuştu belediye yetkilileri bu şikayetleri dikkate alarak çalışma başlattı.Çalışmalar sonucunda yürüyen merdivenli üst geçidimiz artık çalışıyor.Bu durum bizi mutlu ediyor, umarız bir daha bir sıkıntı yaşanmaz bu konuda belediye yetkililerini de sıkıntılarımıza çare buldukları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” . urfanatik