MİRKELAM'dan Önemli Açıklamalar

23 Şubat 2015 15:08

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Mahmut Mirkelam, Kanal Urfa’da yayınlanan ‘Gündem Özel’ programında Ferhat Özer’in sorularını yanıtladı. 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Mahmut Mirkelam, Kanal Urfa’da yayınlanan ‘Gündem Özel’ programında Ferhat Özer’in sorularını yanıtladı.


Ferhat Özer’in sunduğu programa kendisini tanıtarak başlayan Mahmut Mirkelam, Suriye’deki Süleyman Şah Türbesine yapılan operasyonu değerlendirdi. Oradaki vatan toprağının Birecik’e sınır bir köye alındığını vurgulayan Mirkelam, “Bu operasyon başarıyla yapıldı. Hükümetimizin kararlığıyla ve askerimizin cesaretiyle, yüreğiyle oldu. Operasyonda şehit düşen subayımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum” dedi.


Mirkelam, neden AK Parti’yi tercih ettiğini anlatarak, “Benim ailem 1946 yılından beri hep sağ partilerde görev yaptı. Babam milletvekiliydi. Ben Adalet Partisi gençlik kolları, Doğru Yol Partisi ilçe başkanlığı, Demokrat Türkiye Partisinden 1999-2004 arası Birecik Belediye Başkanlığı yaptım. 2002 yılında AK Parti kurulduktan sonra 2004, 2009, 2011 ve 2014 seçimlerinde şuanda da zaten son iki dönemdir AK Parti’den belediye başkanımız olan arkadaşımız Faruk Pınarbaşı aynı zamanda eniştemdir. Beraber hareket ettik. 2014 Seçimlerinden de yüzümüzün akıyla çıktık” dedi.


Birecik’in şuanda turizmde aldığı payın geçmişe yönelik iyi olduğunu vurgulayan Mirkelam, “Ama buna rağmen Urfa olarak, Birecik ve Halfeti olarak hak ettiğimiz yerde değiliz. Tabi ki buna çözüm aramalıyız” diye ifade etti.