ESKİDEN URFA BÖYLEYDİ

21 Aralık 2014 10:27

Yıllar önce Türkiye'nin her bölgesinden Hacca gidenler önce Urfa'ya uğrar,dostluklar edinir,Balıklıgöl'ü,kutsal mekanları ziyaret eder,Urfa'da konaklar ve devam ederlerdi. 
Yıllar önce Türkiye'nin her bölgesinden Hacca gidenler önce Urfa'ya uğrar,Balıklıgöl'ü,kutsal mekanları ziyaret eder,Urfa'da konaklar ve devam ederlerdi.

1970'li yıllarda Hac farzasını yerine getirmek isteyen binlerce Hacı Adayı,ilk önce Urfa'ya gelir,kutsal mekanları ziyaret edeip daha sonra Urfa'dan ayrılıp yollarına devam ederlerdi.

O günlerin şartlarında Urfa'da otel sayısının çok az olması nedeniyle Balıklıgöl-Dergah Platosu civarında ve içinde bulabildikleri yerlerde konaklar,iadetlerini yaparlardı.

Misafirperverliği Dünyaca bilinen Urfa halkı Balıklıgöl'e akın eder,herkes kendi imkanları dahilinde oradaki hacı adaylarını alır,evlerine götürü,misafir ederdi.

O yıllarda Kars'ın ÇILDIR Turizm adı altında bir otobüs firması vardı.Günlerce Urfa'ya konvoylar halinde gelir,Urfa'ya gelirken ve Urfa'dan çıkarken o otobüsleri ,Urfa'lılar yol boyunca gözyaşlarıyla uğurlardı.

Yıllar sonra o günlerde tanışan Urfa'lılar ile Urfa'lıya konuk olan Hacı Adaylarının Ailelerin çocukları hala Urfa'lılarla dostluklarını devam ettiriyorlar.

Fotoğraf:Cihat Kürkçüoğlu

URFAPRESS