YAKALAMA KARARI ÇIKTI

20 Aralık 2014 07:40

Fethullah Gülen’in Türkiye’ye getirip yargılanması için ilk adım İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi.  
İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dün Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti.

"SUÇ ÖRGÜTÜNÜN LİDERİ ŞÜPHELİ GÜLEN"

Soruşturma kapsamında “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek”le suçlanan Fethullah Gülen’in Türkiye’ye getirip yargılanması için ilk adım İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi. İstanbul 1. Sulh Ceza hakimliği, Başsavcılığın talebi üzerine Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Hakimliğin ayrıca Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması için ise Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına karar verdiği de öğrenildi.

Savcılığın talep yazısında Gülen cemaatini ilişkin tanımlama yapıldı. Yazıda “Hizmet hareketi olarak bilinen medya, ekonomi, bürokrasi alanlarında kanun ve nizamlara aykırı yapılandığı değerlendirilen suç örgütünün lideri şüpheli Gülen” ifadesi yer aldı. Talep yazısında şüphelinin yakalandığı andan itibaren 24 saat içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda hazır edilmesi istendi.

GÜLEN HAKKINDA ÜÇ SUÇLAMA

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz tarafından İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne yazılan yakalama talebinde Fethullah Gülen hakkında şu suçlamalarda bulunuldu:

* Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme (TCK 314/1)

* Cebir ve tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksan kılma (TCK 109/2)

* İftira sonucu mağdurun hapis cezası dışında adli veya idari bir yaptırıma uğramasına neden olma (TCK 267/7)

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILACAK

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Gülen için Kırmızı Bülten çıkartılıp Türkiye'ye iadesi istenecek.