"Başbakandan Talebimiz Var"

24 Kasım 2014 14:22

Kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Şanlıurfa şube başkanı Orhan ŞAHİN... 
Kısa adı ASKON olan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Şanlıurfa şube başkanı Orhan Şahin yarın il başkanları toplantısı için Şanlıurfa’da olacak Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’ndan Teşvik paketinin uzatılmasını istedi.



6.Bölge Teşvik paketinde olan Şanlıurfa’nın 2. Organize Sanayi Bölgesine gelen yatırımların devam edebilmesi için yıl sonu itibari ile sona erecek olan teşvik paketinde yer alan sigorta primi iş veren payı ve vergi indirim oranı maddelerinin süresinin uzatılmasını Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’ndan talep ettiklerini açıkladı.


Şahin açıklamasında: ‘’2.Organize sanayi bölgesine bugüne kadar 150’ye yakın teşvik belgesi alındı. Ancak bunların henüz bir çoğunun yatırma dönüşmediğini ve yatırıma dönüşmeyen bu yatırımların ve gelecek olan yatırımların önünü açmak adına teşvik süresinin uzatılmasını Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu’ndan talep ediyoruz.’’ Dedi.



Bölgede yaşanan elektrik sorununu da gündeme alan Şahin bu yıl içerisinde yaşanan elektrik kesintilerinin çiftçileri ciddi zararlara uğrattıklarını belirterek bu zararların ülke ekonomisine de ciddi zararlar verdiğini dile getirdi.


Şahin: “İlimiz tarım şehri olmakla beraber sanayide de ciddi gelişmeler sağlamıştır ancak; yıl içerisinde yaşanan elektrik kesintileri çiftçinin yaklaşık %30 ürün kaybına neden olmuştur, Fiyatların da düşük olması ile beraber çiftçi ikinci darbeyi almıştır. Sadece tarımsal alanlarda değil kent merkezinde de yaşanan elektrik kesintileri yaşamı olumsuz etkilediği gibi Ticareti de etkiliyor ve kesintinin önüne geçecek her türlü çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz.” Diye konuştu.



FUAR VE KONGRE MERKEZİMİZ OLMAZSA OLMAZIMIZ



Anadolu Aslanları İş Adamları derneği başkanı Orhan Şahin Bölgenin sanayi haricinde turizm ile de gelişebileceğine dikkat çekerek, Şanlıurfa’da uluslar arası fuar ve kongre merkezinin yapılmasını talep etti.


Üç semavi dinin atası olan Hazreti İbrahim’in (as) kentinde 11500 yıllık geçmişi ile Göbekli tepesi, Balıklı gölü, Halfetisi, ve daha bir çok turizm alanı ile dünyanın en eski kenti olan Şanlıurfa’nın halen uluslar arası fuar ve kongre merkezinin olmayışı turizm açısından büyük bir kayıp olduğunu dile getiren Şahin, Urfa’nın olmazsa olmazları arasında fuar ve kongre merkezinin yapılmasını istedi.


Şahin “ 81 ilin il Başkanlarını ve Bakanlar Kurulunu Şanlıurfa’da toplanmasına vesile olan Başbakanımız sayın Ahmet DAVUTOĞLU’na çok teşekkür ederim. İl başkanları toplantısını gönül arzu ederdi ki Fuar ve Kongre merkezimizde yapalım.

Urfa’mız için büyük kayıp olan 400 proje arasında yer alan ancak henüz projesi oluşturulamayan Fuar ve Kongre merkezinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi.