PİS KOKULARDAN GEÇİLMİYOR

29 Ekim 2014 01:38

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi içinden geçen atık su kanalı hem hastalık saçıyor hem de pis kokuların yayılmasına neden oluyor. Mahmut FELHAN'ın haberi. 
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi içinden geçen atık su kanalı hem hastalık saçıyor hem de pis kokuların yayılmasına neden oluyor.

Özellikle sıcak havalarda kokunun arttığını belirten mahalle sakinleri artık buraya bir çözüm bulunmasını istiyor.


Çevre düzenlemesinin olmadığını belirten mahalle sakini Meral Doğan; “Arada bir gelip ilaçlama yapıyorlar, o ilaçlamanın da bir faydası olmuyor. Çöp konteynırları istiyoruz getirmiyorlar, söylediğimizde getireceğiz deyip öyle gidiyorlar. İç sokaklardan buraya çöpleri getirip bu kanala döküyorlar.

Biz vergimizi veriyoruz, oylarımızı veriyoruz, istedikleri her şeyi yapıyoruz, onlar neden bizim istediklerimizi yapmıyorlar. Yenişehir’e bakım var Bahçelievler’e var, Karaköprü’ye var. Karaköprü’de de aynı kanal var gidin bakın içinde bir çöp bulamazsınız.

Kokudan rahatsız oluyoruz, ne bulurlarsa çöpe atıyorlar. Buna bir çare bulsunlar bir tel örsünler. O kadar mı pasiftir bizim devletimiz, bakanlarımız oy veriyoruz, hakkımız yok mu?

Çocuklar rahatsızlanıyor, sivrisinek var, çocuklar bilmeden içinde ya da yanında oyunlar oynuyorlar. Sonra bu çocukların hastalandığı zaman onlarla ilgilenmesi var” dedi.

Bir başka vatandaş ise, “Sivrisinekten yatamıyoruz, çocuklar sürekli hasta düşüyor. Temizliyorlar ama temizledikten sonra yine içinde bırakıyorlar. Gelirler temizlerler buraya bırakırlar, ondan sonra pisliğini kokusunu hastalığını biz çekiyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diye konuştu. İbrahim Felhan-urfanatik.com