SGK'dan Yapılandırma Açıklaması

30 Eylül 2014 07:40

SGK Şanlıurfa İl Müdürlüğü,borç yapılandırmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. 
SGK’DAN BİR İLK DAHA


SGK, 4/b (Bağ-kur) sigortalı olanların mevcut prim borçları ile bu borçları yapılandırmaları halinde ödeyecekleri taksit tutarlarının bilgilendirme amaçlı olarak görüntülenmesine imkan sağlayan programı hizmete açtı.

Vatandaş, SGK İl ve ilçe Müdürlüklerine gitmeden https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresindeki “YAPILANDIRMA” bölümünden sorgulama yapabilecek. Vatandaşın Taksit veya peşin ödeme yapma seçeneklerine Kuruma gelmeden erişme şansı olacak.


Bilindiği üzere, 11/9/2014 tarihli ve 29116 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanuna istinaden Kurumumuz alacakları yeniden yapılandırılmaktadır.


SGK bir ilki daha gerçekleştirerek kişi bazında 5510 sayılı Kanunun dördüncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında (Bağ-Kur) sigortalı olanların, mevcut prim borçları ile bu borçlarını yapılandırmaları halinde ödeyecekleri taksit tutarlarının bilgilendirme amaçlı olarak görüntülenmesine imkan sağlayan program hizmete açtı.



BORCUMU YAPILANDIRSAM NE KADAR TAKSİT ÖDERİM ?


5510 sayılı Kanunun dördüncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında (Bağ-Kur) sigortalı olanlar, T.C. Kimlik numaraları ile https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresindeki “YAPILANDIRMA” bölümünden sorgulama yapabileceklerdir. Vatandaşın Taksit veya peşin ödeme yapma seçeneklerine Kuruma gelmeden erişme imkânı olacaktır.