TİRİT İKRAMI SURUÇ'TA OLACAK

27 Eylül 2014 08:15

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı, bu yıl sekizincisi düzenlenen ve bugün “Dostluğun Kalbine Yürüyüş” programıyla başlayacak olan Halil İbrahim Buluşmaları için kente gelen basın mensuplarıyla bir araya geldi.  
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı, bu yıl sekizincisi düzenlenen ve bugün “Dostluğun Kalbine Yürüyüş” programıyla başlayacak olan Halil İbrahim Buluşmaları için kente gelen basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Şanlıurfa’nın tarihini ve geçmişini de tanıtmak için Büyükşehir Belediyesi’nin Urfa Kent Müzesi’nde düzenlen programda önemli konulara değinen Başkan Güvenç, Halil İbrahim Buluşmalarının amacını ve hedeflerini anlatmanın yanı sıra, son günlerde Suruç İlçemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimiz ile ilgili de açıklamalarda bulundu.
Başkan Güvenç, Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, iyilik, cömertlik ve bereket gibi insani hasletlerin ışığında, Hz. İbrahim'in binlerce yıl önce başlattığı güzelliklerin bugün de onun nesilleri tarafından korunduğunu ve devam ettirildiğini göstermek amacıyla yapıldığını söyledi.
Kobanili Misafirlere Tirit İkramı
Yarın, Hz. İbrahim’in Makamı Dergah Camii avlusunda sabah saat 06:00’da verilecek olan Tirit ikramının Suruç’ta bulunan Kobanili misafirlere de verileceğini söyledi. Hz. İbrahim’in paylaşma ve yardımlaşma gibi güzel hasletlerini örnek alan bir kentin temsilcileri olarak böyle bir karar aldıklarını anlatan Başkan Güvenç, hem Şanlıurfa’da hem de Suruç da tirit ikram edeceklerinin altını çizdi.
Şanlıurfa'ya gelen herkese, Şanlıurfa’nın gönlünün ve sofrasının açık olduğunu ifade eden Güvenç, "Buraya gelen herkese Şanlıurfa’nın gönlü ve sofrası açıktır. Cömertlik, yardımseverlik, iyilikseverlik bakımından sizlere çok şey anlatmama da gerek yok. Çünkü 3 yıldır yaşadıklarımız Türkiye’de ve Şanlıurfa ‘da ve hele son üç dört gündür yaşadıklarımız fazla söze hacet bırakmamaktadır. Ve yine Cumhurbaşkanımızın dün Birleşmiş Milletler Genel kurulunda yaptığı Tarihi konuşmada altını çizerek ifade ettiği gibi tartışmasız Milletimiz; tarihin en cömert milletidir. Bunu yok saymaya da çalışsalar, üstünü örtmeye de çalışsalar ne yaparlarsa yapsınlar bu millet tarihte eşi görülmedik bir cömertliği kesintisiz üç, üç buçuk yıldır devam ettirmektedir. Bir buçuk milyonun üzerindeki Suriyeliyi üç yıldır barındıran devlet olarak, bu ülke halkının büyük desteği ile bunu başarmıştır. Tabiri caizse insanımız Şanlıurfa’da da, Gaziantep’te de Hatay’da da Kahramanmaraş’ta da yarım ekmeğini bu gelenlerle paylaşmıştır.” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Seferber oldu
Başkan Güvenç, Suruç’a gelen Suriyeli kardeşlerimiz için gerek Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, AFAD ve gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından gerekli tüm ihtiyaçlarının karşılandığı söyledi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ilk günden itibaren çalıştığını anlatan Başkan Güvenç, “Şu an itibariyle Büyükşehir Belediyemizin 96 personeli, 1 Genel Sekreter Yardımcısı, Büyükşehir Belediyemizin 1 Meclis Üyesinin koordinesinde 24 saat esaslı olarak alandadır. Büyükşehir Belediyemiz tarafından günlük; 5 bin kişilik sabahları çorba, akşamları yemek çıkarılmaktadır. Ayrıca Haliliye Belediyemiz, Eyyübiye Belediyemiz ve Karaköprü Belediyemiz ile diğer ilçe belediyelerimiz tarafından da hem gıda yardımı, hem yemek çıkarılma işlemleri devam etmektedir” şeklinde konuştu.