Mehmet Cafer Sert Konuştu

12 Aralık 2012 15:24

Şanlıurfaspor Genel Saymanı Mehmet Cafer sert konuştu. 

Şanlıurfaspor Genel Saymanı Mehmet Cafer, PTT 1. Ligi’nde bu sezon 2 takımın sahipsiz olduğunu belirterek, bunlardan birisinin Şanlıurfaspor diğerinin ise Ankaragücü olduğunu iddia etti.



Şanlıurfaspor Genel Saymanı Mehmet Cafer, geçtiğimiz akşam GTV’de yayınlanan ‘Telemarkaj’ programına telefon bağlantısıyla katıldı. Cafer, Mahmut Kılıç’ın hazırlayıp sunduğu M. Ali Kapaklı ve Haluk Satıcı’nın yorumculuklarını yaptığı ‘Telemarkaj’ programında çarpıcı açıklamalarda bulunarak, sorulan soruları cevapladı.



GAP Arena Stadyumu’nda yaşanan kötü zemin ve ışıklandırma sorununa dikkat çeken Cafer, “Geçen yıl şampiyon olduğumuzda biz ışıklandırma ve çimin değiştirilmesini istemiştik. Sahamızın drenajı çok kötü bundan dolayı geçen hafta yağış fazla olunca saha çamura döndü. Bunu daha önceki yıllarda da görmüştük. Biz bunu Gençlik spor İl Müdürlüğünden 3 yıldır bu çimin değiştirilmesini istiyorduk. Bilindiği gibi kışın sararan yazın yeşillenen bir çimdir. Geçen sezon Elazığspor şampiyon olduğunda ışıklandırma ve çim sezonun başında hazır oldu. Bunu diğer illerde de zaman zaman yaşayıp görüyoruz. Bizde şampiyon olduğumuzda bunları onlardan istedik. Bazı yaşanan problemlerden dolayı ışıklandırmamızda gecikti, inşallah ikinci devrede gece maçı oynanacak ama bundan sonra hava da soğuk seyirci gelir mi, gelmez mi? bunu da bilemiyoruz” dedi.



 



GAP Arena için mühendisler rapor hazırladı



Cafer, İl Özel İdaresi mühendislerinin geçen sezon sonunda GAP Arena Stadyumu zemininde bir rapor hazırladığını ve bu raporda söz konusu zeminde 1 yıl daha maç oynanılabileceği yazıldığını da iddia etti.



“GAP Vadisinde yapılan Şanlıurfaspor Tesislerinde antrenman sahalarının kendilerine sezon öncesinde tamamlanacağını ifade etmişlerdi” diyen Cafer, konuşmasını şöyle sürdürdü;



“Ama halen tamamlanamadı. Eğer İl Özel İdaresi bu sahayı teslim alır ve bize verirse, bu sahanın bakımını da biz yaparız, şuanda orada çime bakım da yapılmıyor. Maalesef bizi kaale alanda yok.



Şuanda tesislerde bulunan sıradan bir antrenman sahasında hazırlıklarımızı yapıyoruz. Burada bir futbolcumuz sakatlanırsa çok kötü olacak. Bundan dolayı bu tesiste sadece ter idmanı yapıyoruz.”



 



Hesap Planlarımız karıştı



Şanlıurfaspor’un maddi durumuna da dikkat çeken Cafer, “Futbolculara peşinatlarının yarısını Eylül sonunda yarısını da yılsonunda vereceğimi söylemiştik. Eylül sonunu ödedik. Aralık ayı sonunda da kalan peşinatın yarısı var. Tabi ki hesabımız tutmadı. Bu sezon bizim hedefimizde 1 Milyon TL’lik kombine bileti satmak vardı. Maalesef bunun üçte birini tutturabildik. Buda bizim hesap planlarımızı karıştırdı. Takımın iddia gelirlerinde de bir karışıklık oldu. Çünkü iddia galibiyete, mağlubiyete ve beraberliğe ayrı ayrı paralar veriyor. Bizim şuanda sadece iddia ve yayın gelirimiz var.



Cafer, kendilerinden bir tane kombine bileti alan sivil toplum kuruluşu başkanının olmadığını da belirterek, “Sezon başından beri herhangi bir kurum herhangi bir sivil toplum kuruluşu bize 1 kuruş yardım yaptıysa onların ayağını öpeceğim” şeklinde konuştu.



PTT 1. Lig’inde bu sezon 2 takımın sahipsiz olduğunu da vurgulayan Mehmet Cafer, bunlardan birisinin Şanlıurfaspor diğerinin ise Ankaragücü olduğunu belirtti.



HABER:UĞUR BUDAK-Sembol Haber