Viranşehir'de Keleşabdioğlu farkı

25 Mart 2011 10:33

Yazarımız,Gazeteci-Yazar Halil ÇİNİ'nin kaleminden... 

VİRANŞEHİR'DE KELEŞABDİOĞLU FARKI...


Genel seçimler yaklaşırken Şanlıurfa MHP’de de aday adayları ön plana çıkmaya başladılar. MHP’den aday adaylık için 16 başvuru gerçekleşti. Başvurular arasında dikkatimi ise 36 yaşında bir aday adayı çekti. Bu isimin en dikkat çeken tarafı ise Hamidiye alayları komutanı İbrahim Paşa soyundan gelmenin yanı sıra babadan ve amcadan siyasetçi birisi olması.

Bu isim Ahmet Keleşabdioğlu…

36 yaşında.

Çiftçilik ile uğraş vermekte.

Dört kardeşi var.

Dört yıllık Kamu yönetimini okumakta ve tüm bunların ötesinde ‘Sevdamız Şanlıurfa’ diyerek 2007 yılından bu güne MHP çatısı altında siyaset yapmakta.

Viranşehirli.

1977 ve 1980 yıllarında Belediye Başkanlık görevlerinde bulunan Ecz. Mustafa Keleşabdioğlu’nun oğlu. Amcası ise yine Viranşehir’de Belediye Başkanlık görevinde bulunan İbrahim Halil Keleşabdioğlu.

Viranşehir’de bugün BDP’nin dışında birçok siyasi partinin bırakın seçim bürosunu parti il binası için dahi yer bulmak imkânsız iken, 2007 yılından bu yana MHP bayrağını elinden düşürmeyen ve ilçede seçim bürosunu açık tutmayı başaran bir isim.

36 yaşında olmasına karşın gelecek ile ilgili olarak güzel düşünce ve projeleri olan bir isim Ahmet Keleşabdioğlu.

Son genel seçimlerin yanı sıra mahalli seçimlerde de il genel meclisi için kullanılan oylara bakacak olduğumuzda da karşımıza Viranşehir gibi bir ilçeden 5 bine yakın bir oy potansiyelinin gelmesinin arkasında da Keleşabdioğlu ailesini görmek mümkün.

Viranşehir’de isimleri ön plana çıkan birçok isimin yanı sıra ailelerde Ahmet Keleşabdioğlu’nun MHP’deki adaylığına tabir yerinde ise kendilerini endekslemiş durumdalar.

MHP yönetimi Milletvekili adaylık listesini şekillendirirken Ahmet Keleşabdioğlu ismine ve Viranşehir ilçesini özel olarak masaya yatırıp değerlendirmeleri gerekir diye düşünüyorum. Çünkü BDP’nin adeta kalesi olarak ilan ettiği ve kurtarılmış ilçe olarak son zamanlardaki olaylarla dikkat çeken Viranşehir’de her şeye rağmen özellikle de MHP gibi bir partide siyaset yapmak, mücadele vermek, parti il binasını açmak, MHP bayrağını dalgalandırmak hiç de kolay olmasa gerek. İşte Ahmet Keleşabdioğlu Viranşehir’de MHP adına bunu başarmış bir isimdir.

Keleşabdioğlu’nun aday olarak listede beklentilere cevap verecek bir yerde yer bulması halinde Viranşehir’in yanı sıra Ceylanpınar ile Harran ve Akçakale’den de gelebilecek destek oyları da göz ardında tutulmamalı.

36 yaşında olmasına karşın ilçede kendisini bu denli sevdirmeyi başaran, istikrarlı siyasi duruşu ve insancıl yönü ve özellikleri ile Ahmet Keleşabdioğlu’nun şahsında Keleşabdioğlu ailesinin farklılığı da görülmekte, yaşanmakta.

Ahmet Keleşabdioğlu’na siyaset arenasında hedefe uzanan yolda başarılar diliyor, bir kez daha Hayırlı olsun temennilerimi iletiyorum.

Yeniden buluşmak dileği ile…

URFAPRESS.NET